Pebble heeft de Time gepresenteerd, een nieuwe versie van zijn smartwatch met een e-ink kleurenscherm en een totaal vernieuwd besturingssysteem.

De Pebble Time wordt net als de originele versie van de Pebble-smartwatch in eerste instantie via Kickstarter verkocht.

Video

In tegenstelling tot de originele Pebble en de Pebble Steel die een zwartwit e-ink-scherm hadden, toont het e-ink scherm van de Pebble Time ook kleuren. Het scherm van het nieuwe horloge is net als bij zijn voorgangers altijd aan, iets wat bij smartwatches met lcd- of oled-scherm niet het geval is.

Toch is de batterijduur van maximaal zeven dagen volgens Pebble behouden. Daarnaast is het horloge dunner geworden, met een gekromde achterkant die volgens Pebble beter op de pols ligt. Ook heeft Pebble Time een microfoon, om korte spraakberichten als reactie op een binnenkomend tekstbericht of telefoongesprek te geven of tekst te dicteren.

Timeline

Het besturingssysteem is voor Pebble Time compleet vernieuwd en draait nu om de zogenoemde Timeline. Daarmee scrollen gebruikers makkelijk door hun tijdlijn, om te zien wat er nu aan de hand is, maar ook wat er al gebeurd is en wat er nog te gebeuren staat.

Dat gebeurt met de drie knoppen aan de rechterkant van het horloge. De middelste knop toont wat voor de gebruiker op dat moment relevant is, de bovenste knop gaat terug in de tijd en de onderste knop laat de gebruiker door zijn toekomstige afspraken en dergelijke bladeren.

In een maand tijd wil Pebble 500.000 dollar ophalen, dat doel is echter al binnen ongeveer vijftien minuten na lancering van het Kickstarter-project behaald. Vroege klanten betalen 159 dollar voor het horloge. Uiteindelijk gaat de Pebble Time 199 dollar kosten, de eerste klanten ontvangen het horloge in mei.