Google heeft al een nieuwe versie van Glass in ontwikkeling en heeft vroege prototypes al aan selecte partners getoond.

Dat schrijft 9to5google.com op basis van anonieme bronnen.

Bepaalde partners van het Glass at Work-programma, waarmee Google professionele Glass-apps wil stimuleren, krijgen sinds oktober een onbekend Glass-model te zien.

Begin januari maakte Google bekend dat het zou stoppen met de publieke test van Google Glass en dat de bril niet meer aangeboden zou worden. Bovendien kreeg de Glass-afdeling een nieuwe verantwoordelijke en het bedrijf maakte duidelijk dat het nog jaren kon duren voor een nieuwe versie uit zou komen.

Er gingen direct geruchten dat het besluit het einde van de slimme bril zou zijn. Toch staat de ontwikkeling volgens de bronnen van 9to5google.com alles behalve stil. Sinds oktober worden dus al nieuwe prototypes getoond en ook na de aankondiging van januari gaat dat door.

Nieuw team

De bronnen stellen niet alleen dat er een nieuwe Google Glass getoond wordt, maar dat ook het team dat aan de nieuwe bril werkt flink op de schop is gegaan.

Het was al bekend dat Tony Fadell, de bedenker van slimme thermostaat Nest en voormalig hoofd van de iPod-afdeling bij Apple, de leiding heeft gekregen, maar niet dat ook op het niveau van technici verschuivingen plaatsvonden. Fadell heeft duidelijk gemaakt dat een nieuwe versie van Glass geen publieke test zal krijgen. 

Hoe is het om Google Glass drie maanden in Nederland te dragen?