Google zegt binnenkort een nieuwe versie van zijn Chromebook Pixel uit te brengen. De duurdere Chromebook is met zijn hoge-resolutie touchscreen vooral op ontwikkelaars gericht.

Dat zegt Renee Niemi, hoofd Android en Chrome voor zakelijk gebruik, meldt Chrome-fansite OMG Chrome.

De eerste Chromebook Pixel was in tegenstelling tot de meeste Chromebooks geen goedkope laptop, maar een duurder model van metaal met een hoge-resolutie scherm. "We brengen een nieuwe Pixel uit, en hij komt snel", aldus Niemi.

"We gaan 'm verkopen, maar ik moet wel de verwachting bijstellen: dit is een ontwikkelplatform. Het is eigenlijk een proof of concept. We maken er niet veel van, echt niet. Onze ontwikkelaars en Google-medewerkers gebruiken 85% van wat we produceren. Maar ja, er komt een nieuwe Pixel uit", zegt Niemi.

Type-c usb

De nieuwe Chromebook Pixel zou er vrijwel hetzelfde uitzien als het origineel, maar goedkoper gemaakt kunnen worden. De laptop zou hetzelfde 12,85 inch touchscreen met resolutie van 2560 x 1700 pixels hebben.

Het nieuwe model van de Pixel zou ook de nieuwe type-c usb-poort gebruiken. Die nieuwe poort is kleiner en de nieuwe bijbehorende kabel heeft geen specifieke boven- of onder meer. De nieuwe ingang wordt dit jaar in veel nieuwe elektronica verwacht.

Het proof of concept waar Niemi naar verwijst is de voorbeeldfunctie die de Chromebook Pixel moet vervullen. Net als de Nexus-smartphones bij Android moet de Pixel makers van Chromebooks laten zien wat er mogelijk is. De originele Pixel was de eerste Chromebook met een touchscreen.

Hoe duur de nieuwe Chromebook Pixel wordt is nog niet bekend. Het originele model kostte zo'n 1300 dollar.

Dit is de nieuwe usb-standaard

Vijf dingen die u moet weten over Chrome OS