Een ontwikkelaar heeft een applicatie gecreëerd die het mogelijk maakt om Android Wear-smartwatches notificaties van een iPhone te laten tonen.

De techniek maakt gebruik van een ingebouwde iOS-functie die bijvoorbeeld ook notificaties kan doorsturen aan Pebble-smartwatches.

Android Wear biedt normaal gesproken geen ondersteuning voor het tonen van iOS-notificaties, maar Mohammad Abu-Garbeyyeh maakte een app die op het horloge kan worden geïnstalleerd en dit vervolgens alsnog doet.

Het is niet nodig om de iPhone te kraken (jailbreaken), omdat Apple officieel ondersteuning biedt voor het versturen van notificaties via Bluetooth, zo stelt de ontwikkelaar op Reddit.

Er is echter geen ondersteuning voor het reageren op notificaties. Als een Android-smartphone aan een slim horloge met Android Wear wordt gekoppeld is het bijvoorbeeld mogelijk om met de stem te reageren op sms'jes, maar dat kan niet als een iPhone is gekoppeld.

Hoewel Abu-Garbeyyeh zijn app in een video heeft gedemonstreerd, is zijn creatie nog niet publiekelijk beschikbaar. Het is onduidelijk of hij nog plannen heeft om de app aan te bieden.