De groep Nederlanders die werkt aan een beamer met lampfitting heeft via Kickstarter genoeg geld opgehaald om het apparaat te financieren.

Het Kickstarter-project, Beam genaamd, heeft binnen drie dagen meer dan 300.000 dollar opgehaald. Het team vroeg om 200.000 dollar.

Met nog 31 dagen te gaan voordat de crowdfundingactie ten einde komt, loopt het ingezamelde bedrag waarschijnlijk nog verder op.

Als er 800.000 dollar wordt opgehaald, breiden de makers de interne opslagruimte van Beam uit naar zestien gigabyte, in plaats van de geplande acht gb. Bij twee miljoen dollar wordt de Beam uitgerust met gekleurde led-lampjes.

Uniek aan de beamer is dat deze via een fitting in de meeste lamphouders kan worden gedraaid. Het apparaat is ook gewoon via een losse kabel aan te sluiten.

Beam kan ook geprogammeerd worden via een aparte app voor smartphones, bijvoorbeeld om de beamer zo in te stellen dat Netflix automatisch opstart wanneer gebruikers hun geluidssysteem aanzetten.

De eerste exemplaren moeten in oktober van dit jaar naar Kickstarter-donateurs verzonden worden. Het apparaat is te bestellen voor 399 dollar, omgerekend iets meer dan 350 euro.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets