Apple zou aan een eigen elektrische auto werken en zou in 2020 op z'n vroegst al willen beginnen met de productie.

Dat vertellen anonieme bronnen aan Bloomberg. Het Amerikaanse persbureau heeft een uitstekende reputatie wat betreft Apple-geruchten.

Het eveneens betrouwbare de Wall Street Journal, Financial Times en Reuters wisten vorige week al te melden dat Apple bezig was met de ontwikkeling van een eigen auto.

De vraag was nog hoe serieus Apple met het project was. Volgens de bronnen van Bloomberg bestaat er inderdaad nog een kans dat het project geschrapt of uitgesteld wordt als Apple niet blij is met het uiteindelijke resultaat, maar het idee is om de eerste elektrische Apple-auto's al in 2020 te produceren.

200 mensen

Volgens de bronnen is het bedrijf enkele maanden geleden begonnen met het aantrekken van de juiste mensen. Dat zou betekenen dat de auto in vijf jaar uit de grond wordt gestampt, wat erg snel is voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe auto.

Het team bij Apple zou inmiddels wel al uit 200 mensen bestaan die afkomstig zijn van bijvoorbeeld autofabrikant Tesla.

Ook de New York Times meldt vrijdag dat er bij Apple zo'n 200 werknemers actief bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen auto. De Amerikaanse krant stelt echter dat deze personen "over de afgelopen jaren" gevonden zijn. Dat zou betekenen dat Apple al langer aan het project werkt.