Google en Mattel brengen iconische View-Master terug als vr-bril

De iconische View-Master is terug. Google en Mattel brengen het stuk speelgoed samen op de markt in de vorm van een virtualrealitybril. 

Het stuk speelgoed heeft veel weg van Cardboard, de simpele, kartonnen virutalrealitybril van Google. Net als bij Cardboard moet er een smartphone in de bril worden gestopt. 

De originele View-Master, die vooral in de jaren tachtig en negentig erg populair was, was een soort verrekijker waarin ronde diaschijven gestopt konden worden. Met een druk op een knop draaide de diaschijf rond en werd er een nieuwe dia getoond.

De nieuwe View-Master gebruikt nog steeds de iconische ronde schijven, maar worden nu niet meer in de bril zelf gestopt. De moderne variant van de diaschijven bieden nu ieder een eigen virtualrealityervaring, die kan worden gestart door met de bril naar het schijfje te kijken.

Mattel noemt die vr-scenario's 'photospheres'. Zoals de naam aangeeft gaat het niet om videomateriaal, maar stilstaande 3d-omgevingen van bekende plaatsen, planeten en natuurlandschappen.

Virtual reality is praktisch al realiteit

Lees meer over:
Tip de redactie