In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week reden we een stukje in een deels zelfrijdende vrachtwagen, hebben we het over ultra hd- en gebogen tv's en bespreken we Facebook na de dood.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (16 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Dit was het belangrijkste nieuws van deze week:

Zelfrijdende vrachtwagen

In Zwolle presenteerde Scania maandag een proef met deels zelfrijdende trucks op de openbare weg. De vrachtwagens gaan in een rijtje achter elkaar rijden, ook wel platooning genoemd. Dit moet zorgen voor minder brandstofverbruik. Wij reden een stukje mee.

Zo gaat Nederland de zelfrijdende kar trekken

Ultra hd-tv's 

Er zijn in 2014 ruim 50.000 ultra hd-tv's en 20.000 gebogen televisies verkocht in Nederland. De prijzen van beide soorten tv's dalen hard en er komt ook steeds meer ultra hd-content uit. Heb je nu al iets aan zo'n tv met hogere resolutie en wat schiet je eigenlijk op met een gebogen scherm?

Tv-revolutie: Wat heeft u aan oled, ultra hd, HDR, 8K en quantum dot?

Facebook-erfgenaam

Op Facebook kan je binnenkort een 'erfgenaam' aanwijzen die beperkte toegang krijgt tot je Facebook-profiel als je overlijdt. Nog maar weinig techbedrijven hebben een functionaliteit die gebruikers laat nadenken over wat er gebeurt met hun foto's, teksten en andere bestanden wanneer ze overlijden. 

'Google en Facebook helpen nadenken over digitale dood'

De Pitch

In de wekelijkse rubriek De Pitch presenteren Nederlandse startups in 60 seconden hun idee, en moeten ze antwoord geven op één moeilijke vraag. Deze week vertelt Joran Iedema over Cycleswap, een 'Airbnb voor fietsen' die Amsterdammers de mogelijkheid geeft om hun eigen fiets te verhuren aan toeristen of stadsgenoten.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.