'Veel fabrikanten van wearables laten Android Wear links liggen'

Samsung, HTC en diverse Chinese fabrikanten zouden dit jaar nog niet kiezen voor Android Wear als besturingssysteem voor hun wearables.

Dat schrijft Digitimes op basis van bronnen uit de productieketen.

Google bracht Android Wear in 2014 uit en onder meer Samsung, Sony, LG en Asus rustten onder meer smartwatches al uit met de software.

Samsung focust zich de laatste tijd echter steeds meer op het eigen besturingssysteem Tizen en zal dat volgens Digitimes voorlopig blijven doen.

HTC komt naar verwachting begin maart met z'n eerste wearable. Ook deze accessoire draait volgens de bronnen niet op Android Wear. Verder wordt er gespeculeerd over een flexibel 1,8 inch-scherm.

Chinees

Chinese fabrikanten, zoals Huawei en Xiaomi, betreden ook langzaamaan de wearable-markt, maar omdat Android Wear de Chinese taal nog niet ondersteunt in de interface zouden zij het besturingssysteem ook links laten liggen.

LG zal mogelijk nog wel met een Android Wear-horloge komen, maar werkt volgens diverse geruchten ook al aan een versie met WebOS, het eigen besturingssysteem van de fabrikant. Naast LG zullen waarschijnlijk Asus en Motorola ook wearables blijven maken met Android Wear.

Eerder deze week bleek uit onderzoek dat er vorig jaar 4,6 miljoen smartwatches werden verscheept. 720.000 exemplaren daarvan draaiden op Android Wear.

Lees meer over:
Tip de redactie