'Apple zal dit jaar 26 miljoen Apple Watches verkopen'

Apple zal in 2015 zo'n 26 miljoen Apple Watches verkopen en daarmee de marktleider worden op de smartwatchmarkt.

Dat voorspelt althans analistenkantoor JP Morgan.

Het bureau verwacht dat Apple in kalenderjaar 2015 zeker 26,3 miljoen exemplaren van de Apple Watch zal verkopen. Woensdag werd bekendgemaakt dat er vorig jaar in totaal 4,6 miljoen smartwatches zijn verscheept.

De markt zal in 2015 waarschijnlijk flink groeien, maar met 26 miljoen Apple Watches lijkt het erop dat Apple de marktleider gaat worden. JP Morgan voorspelde in het verleden al regelmatig de iPhone- en iPad-verkoop grofweg goed.

Bovendien komt de verwachting overeen met de voorspelling die onderzoeker Colin Gillis van BGC Financial onlangs deed. Gillis verwacht dat er 30 miljoen Apple Watches worden verkocht in de eerste twaalf maanden dat het apparaat beschikbaar is. De Apple Watch komt in april uit.

Potentiële klanten

JP Morgan komt tot de voorspelling van 26,3 miljoen omdat er bij de lancering van de Apple Watch zo'n 400 miljoen potentiële klanten zijn die al een iPhone 5 of nieuwer model gebruiken. Zonder koppeling met de iPhone is een Apple Watch onbruikbaar. Bovendien werkt het horloge niet met oudere modellen zoals de iPhone 4 of 4S.

De analisten van JP Morgan verwachten dat iets meer dan 5 procent van de potentiële klanten een Apple Watch zal kopen. Volgens eerdere geruchten op basis van anonieme bronnen zou Apple Watch in 2015 vijftig miljoen horloges willen verschepen.

Bekijk onze eerste indruk van de Apple Watch

Lees meer over:
Tip de redactie