Fitbit-producten opnieuw onder vuur na huiduitslag

Ook de nieuw slimme armbanden van Fitbit geven gebruikers huiduitslag. Fitbit raadt mensen aan de armband niet te veel te dragen.

Na diverse klachten op onder meer Twitter over huiduitslag bij het dragen van de Fitbit Surge kwam het bedrijf donderdag met een verklaring.

Het is niet de eerste keer dat producten van Fitbit ter discussie staan vanwege huiduitslag. Bij de Fitbit Force en Charge was dat eerder ook al het geval. In 2014 riep het bedrijf zelfs diverse producten terug.

De uitslag zou destijds veroorzaakt zijn door nikkel in de armband. De nieuwe producten zouden minder nikkel bevatten, maar zorgen dus nog steeds voor uitslag.

Rust

Fitbit erkent de problemen "bij een zeer klein percentage gebruikers" en adviseert mensen hun pols af en toe eens rust geven.

"De reactie die we zien op nieuwe producten is niet vreemd voor sieraden of draagbare apparaten die voor langere periodes in contact zijn met de huid", aldus Fitbit. "Volgens de door ons geraadpleegde dermatologen dragen de mensen die hier last van hebben hun band te strak."

Water

Vervolgens zou er volgens Fitbit irritatie ontstaan als er zweet, water of zeep tussen het bandje komt te zitten. "We raden iedereen aan de richtlijnen die we hebben opgesteld te volgen. Hou het schoon en droog en geef je pols af en toe rust."

Met Fitbit-producten kunnen gebruikers hun stappen tellen, hun slaappatroon volgen en hun dieet bijhouden.

Lees meer over:
Tip de redactie