Samsung onderzoekt smart tv's die plotseling advertenties tonen

Samsung onderzoekt hoe het mogelijk is dat sommige smart tv's ineens advertenties zijn gaan tonen tijdens het afspelen van films en series in verschillende smart tv-apps.

Verschillende gebruikers in Australië meldden de afgelopen dagen dat ze tijdens het televisiekijken ineens een Pepsi-advertentie zagen die over het beeld heen verscheen.

"Dit lijkt te worden veroorzaakt door een fout", stelt Samsung woensdag in een reactie aan NU.nl. "Het is onze topprioriteit om een volledig en grondig onderzoek naar de oorzaak uit te voeren."

Volgens Samsung hebben alleen Australische gebruikers over het probleem geklaagd. Het is onduidelijk waarom de smart tv-software alleen daar het probleem vertoont. "We willen onze excuses aanbieden voor het ongemak aan onze klanten", aldus het bedrijf.

Privacy

De ophef over de plotseling verschijnende advertenties volgt enkele dagen nadat gebruikers klaagden over het privacybeleid van Samsungs smart tv's. Daarin werd vermeld dat de spraakbesturingsfunctie audio uit de huiskamer doorstuurde naar een server voor analyse.

"Wees er van bewust dat als uw gesproken woorden persoonlijke of gevoelige informatie bevatten, ook die informatie zal worden opgenomen en verstuurd als onderdeel van de stemherkenning", stond in de voorwaarden van de tv's. De bewuste alinea is aangepast om te benadrukken dat er alleen geluid wordt opgenomen als de spraakherkenningsfunctie actief wordt aangezet. De tv's luisteren dus niet continu mee.

Lees meer over:
Tip de redactie