Er komt voorlopig geen supersnelle Hyperloop-verbinding tussen Los Angeles en San Francisco voor passagiers. Het team richt zich voorlopig op het vervoeren van vracht. 

Dat vertelt Hyperloop Transportation Technologies, het bedrijf dat het vervoersmiddel ontwikkelt, tegenover Forbes.

De Hyperloop is een nieuw vervoersmiddel dat uit de koker komt van Tesla- en SpaceX-ceo Elon Musk. Het lijkt op een aantal treinwagons in een aluminium buis, die met 1220 kilometer per uur door een buis schieten. De wagons zweven op luchtkussens, gegenereerd door een elektromotor aan boord.

Het team heeft momenteel een budget van 8,5 miljoen dollar, en hoop later dit jaar nog een investering van 80 miljoen binnen te halen.

In eerste instantie was het idee dat de Hyperloop reizigers in minder dan drie uur van Los Angeles naar San Francisco zou brengen. Naast de bureaucratische en politieke rompslomp, bleek het onmogelijk om Hyperloop-buizen dicht in de buurt van de steden te bouwen: in het beste geval op een afstand van een uur reizen. 

Het team is er wel van overtuigd dat het project technisch mogelijk is. Daarom richt het zich op het vervoeren van vracht. Veel van de goederen die aankomen in de havens van Los Angeles worden via Las Vegas vervoerd naar het oosten, dus die route biedt mogelijkheden.