'HTC toont binnenkort smartwatch met rechthoekig scherm'

De wearable van HTC, waar al lange tijd geruchten over gaan, lijkt een smartwatch met een rechthoekig scherm te worden.

Dat stelt althans Upleaks, een Chinese bron die eerder juiste informatie over HTC-producten wist te melden.

Het apparaat, met de codenaam Petra, zou een scherm van 1,8 inch met en resolutie van 160 bij 32 pixels krijgen. Dat wijst op een rechthoekige vorm, zoals eerder bijvoorbeeld al de Samsung Gear Fit (zie foto) en Microsoft Band hadden.

De accu van het HTC-apparaat gaat volgens Upleaks ongeveer drie dagen mee, en de slimme armband zou draaien op een besturingssysteem dat door HTC zelf is ontwikkeld. Daarom zou de wearable ook kunnen worden gebruikt met zowel Android-telefoons als iPhones.

Accessoire

Net als andere smartwatches en slimme armbanden meet de HTC-wearable hoeveel stappen de gebruiker zet, maar volgens Upleaks levert HTC bij zijn variant een speciale voet-accessoire mee die het stappenaantal nauwkeuriger kan anlyseren.

Er kan via Bluetooth een verbinding worden gemaakt met een smartphone om onder meer notificaties te tonen op het scherm van de armband, maar er zou ook een eigen GPS-chip in de Petra zitten. Dat duidt er mogelijk op dat het horloge bijvoorbeeld tijdens het hardlopen kan worden gebruikt zonder de gekoppelde telefoon mee te nemen.

De smartwatch zou nog in het eerste kwartaal in de VS verschijnen. Het is onduidelijk wanneer andere landen aan de beurt zijn. HTC houdt begin maart een persconferentie op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, waar ook de aankondiging van een nieuwe One-smartphone wordt verwacht.

Deze smartphones worden vermoedelijk getoond tijdens MWC

Lees meer over:
HTC
Tip de redactie