Samsung en LG investeren fors in oled-productie

Zowel Samsung als LG steken veel geld in het vergroten van de productie van oled-schermen.

Samsung wil in de komende drie jaar 4 biljoen Zuid-Koreaanse won (3,2 miljard euro) investeren in een nieuwe productielijn die relatief kleine oled-schermen maakt, bijvoorbeeld voor gebruik in smartphones en tablets. Dat stelt een woordvoerder tegen persbureau Reuters.

Het bedrijf maakt geen oled-televisies meer en lijkt dat ook met deze nieuwe productiecapaciteit niet van plan te zijn. Samsung voorziet veel van zijn telefoons wel van oled-schermen, en lanceerde vorig jaar ook voor het eerst een tablet met zo'n display.

LG

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt woensdag op basis van anonieme bronnen dat LG 1 biljoen won (800 miljoen euro) investeert in de productie van oled-tv's. Het bedrijf wil zo het duurdere segment van de televisiemarkt veroveren.

Het produceren van grote oled-schermen is nog relatief duur, omdat er bij de productie veel mis kan gaan. De kwaliteit van de schermen wordt echter als zeer goed gezien, met name door diepere zwartwaarden en felle kleuren.

LG zei eerder al veel vertrouwen te houden in de technologie, die door andere fabrikanten op een lager pitje is gezet. Het bedrijf verwacht ook dat de prijs van oled-televisies daalt, zodat de apparaten voor alle consumenten een "haalbare optie" worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van oled-schermen?

Lees meer over:
Tip de redactie