'Samsung richt afdeling op voor zelfrijdende auto's, robots en drones'

Samsung heeft een nieuw bedrijfsonderdeel opgezet dat zich richt op virtual reality, robots, drones, 3d-printers en zelfrijdende auto's.

Dat vertellen althans anonieme medewerkers van het Zuid-Koreaanse bedrijf aan de Korea Times. De Koreaanse krant heeft regelmatig voortijdig informatie over plannen en producten van Samsung in handen.

De nieuwe afdeling zou worden geleid door Shin Jong-kyun, mededirecteur van Samsung en hoofd van de mobiele tak. Het team zou binnen Samsung als zelfstandig onderdeel opereren en niet hoeven te voldoen aan de normale bedrijfsstructuren.

De afdeling zou zijn opgericht omdat Samsung het moeilijk heeft op bijvoorbeeld de smartphonemarkt. In plaats van het aanbieden van losse producten, zou het bedrijf zich nu willen focussen op het bieden van totale oplossingen voor consumenten in plaats van onderdelen van bijvoorbeeld een auto. 

Google X

De nieuwe Samsung-tak lijkt enigszins op Google X binnen Google. De Google X afdeling werkt aan geheime en vergezochte projecten. Onder meer Google Glass en de zelfrijdende auto zijn door Google X bedacht.

Hoe ver Samsung is met de ontwikkeling van de diverse genoemde producten wordt door de Korea Times niet duidelijk gemaakt. Het bedrijf heeft wel al een virtual reality-bril op de markt. De Gear VR is sinds begin 2015 verkrijgbaar en Samsung werkt op het gebied van virtual reality samen met Oculus VR.

NU.nl heeft Samsung Nederland om een reactie gevraagd.

Bekijk onze review van de Gear VR

De vijf meest bizarre projecten van Google X

Lees meer over:
Tip de redactie