In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we hoe Microsoft weer hip aan het worden is, waarom de smartwatchmarkt in 2015 flink gaat veranderen en of het erg is dat Twitter nauwelijks meer groeit.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

Microsoft weer sexy?

[00:32] Microsoft is een succesvolle techreus die al jaren niet echt hip meer was. Het bedrijf heeft 1,5 miljard Windows-gebruikers en veel mensen gebruiken ook diensten als Word en Skype. De allure van Apple en Google ontbrak echter. Satya Nadella is inmiddels een jaar ceo en met de overname van toffe apps en een andere bedrijfscultuur lijkt Microsoft niet op het bedrijf van twaalf maanden geleden.

Nieuwe smartwatches

[06:10] Dit jaar komt Apple eindelijk met zijn Apple Watch. Vanaf april is het horloge te koop. Er gaat echter veel meer veranderen op de smartwatchmarkt. In maart worden waarschijnlijk nieuwe Android Wear-modellen gepresenteerd en de Zwitserse horlogemakers gaan de markt ook betreden. Wat mogen we daarvan verwachten?

De niche van Twitter

[09:21] Deze week maakte Twitter zijn vierdekwartaalcijfers bekend. Financieel gaat het prima, maar er kwamen in drie maanden slechts vier miljoen gebruikers bij. Twitter groeit minder snel dan de concurrenten en dat tot onvrede van aandeelhouders. Twitter is echter zeer populair bij zijn bijna 300 miljoen huidige gebruikers. Kan het sociale netwerk ook blijven bestaan als het niet meer groeit?

De Pitch

[16:24] In de wekelijkse rubriek De Pitch presenteren Nederlandse startups in 60 seconden hun idee, en moeten ze antwoord geven op één moeilijke vraag. Deze week vertelt Bart de Lege over zijn app Heppee, voor gescheiden ouders met een kind.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.