Apple heeft zijn nieuwe fotosoftware voor de Mac, genaamd Foto's, onthuld.

De nieuwe fotosoftware is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en is vanaf de lente voor OS X-gebruikers te downloaden.

Foto's wil het importeren van foto's van verschillende apparaten, van iPhones tot camera's, gemakkelijker maken. De huidige foto-app, iPhoto, wordt geïntegreerd in de nieuwe software.

Het design en de werking van Foto's lijkt grotendeels op Apples foto-app voor iOS. Gebruikers hebben de mogelijkheid om hun foto's in de app te bekijken, die op datum, locatie of album kunnen worden gesorteerd.

iCloud

De nieuwe software integreert met iCloud, waardoor Foto's ook de mogelijkheid biedt om je foto's in de cloud op te slaan. Als foto's uit de Foto's-app met iCloud zijn gesynchroniseerd, zijn ze ook op de iPhone en iPad te zien. 20 GB iCloud-opslagruimte kost 0,99 euro per maand.

Verder is Foto's voorzien van veel bewerkingsopties waarmee gebruikers hun foto's kunnen aanpassen. Deze functies zijn afkomstig uit de Aperture-app. Die app blijft beschikbaar voor degenen die het al hebben, maar Apple stopt met de ontwikkeling.

Lees ook onze review over OS X Yosemite