Apple gaat op 24 februari zijn nieuwe Macbook Air met retina-scherm aankondigen. De laptop zou het eerste Air-model met een hogeresolutiescherm worden.

Dat blijkt uit informatie die de betrouwbare Franse website Igen in handen heeft. Er gaan al langer geruchten dat Apple dit jaar een retina-versie van zijn Macbook Air gaat aankondigen. 

De verwachting is dat de nieuwe Macbook Air een 12 inch-scherm met een retina-resolutie. Deze resolutie is hoger dan full-hd. De resolutie van de 13 inch Macbook Pro Retina is 2560 bij 1600 pixels. Ook zou de nieuwe Macbook Air een smallere usb 3.0-poort krijgen.

Op het evenement gaat Apple naar verluidt ook het consumentenmodel van de Apple Watch tonen. De Apple Watch die het bedrijf uit Cupertino in september van vorig jaar toonde, was nog een prototype dat in ontwikkeling was.

Ook gaan er geruchten dat Apple op 24 februari een grotere iPad gaat presenteren. De tablet met een 12,2 inch-scherm, die de iPad Pro zou gaan heten, moet de tabletverkoop van Apple weer een duwtje in de rug geven.

Volgens 9to5mac, dat ook een goede reputatie heeft wat betreft Apple-informatie, wordt er helemaal geen event gehouden in februari. De presentatie zou pas later in het jaar plaatsvinden.

Bekijk foto's van de vermeende Macbook Air Retina

Macbook Pro Retina (2014): Apple houdt de concurrentie scherp

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?