iOS 8.2 zou in maart verschijnen voor iPads en iPhones, met ondersteuning voor de Apple Watch. Die staat gepland voor april.

Volgens de meest recente planning verschijnt iOS 8.2 in maart, zegt een bron tegen BGR.

De nieuwste versie van iOS 8, 8.1.3, is een week geleden verschenen. iOS 8.2 zou naast ondersteuning voor de Apple Watch vooral algemene verbeteringen en kleine reparaties doorvoeren.

Wanneer iOS 8.2 precies verschijnt is niet duidelijk, vermoedelijk is dat eerder aan het eind dan het begin van maart. Apple wil de ondersteuning van de Apple Watch waarschijnlijk vlakbij het verschijnen van het horloge toevoegen.

Apps

Bètaversies van iOS 8.2 zijn voor ontwikkelaars al verschenen. In die versies is de Apple Watch-app al te zien. Zo kunnen gebruikers met een gekoppelde iPhone instellen welke berichten het horloge toont, en de app-iconen op het scherm rangschikken.

Apple vroeg enkele ontwikkelaars eind januari al om hun Apple Watch-apps half februari klaar te hebben. Mogelijk zou het bedrijf de Apple Watch voor verkoop nog willen demonstreren, en daarbij populaire apps willen gebruiken.

De Apple Watch gaat minstens 349 euro kosten, prijzen voor een stalen en gouden versie zijn nog niet bekend. Ook is niet duidelijk in welke landen de Apple Watch in eerste instantie op de markt komt.

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?