Bedrijven die gebruik maken van de Enterprise-versie van Windows kunnen niet gratis upgraden naar Windows 10, in tegenstelling tot 'normale' gebruikers. 

Vorige week kondigde Microsoft aan dat gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 gratis kunnen upgraden naar Windows 10, wanneer het beschikbaar komt.

"Windows 7 Enterprise en Windows 8.1 Enterprise vallen daar niet onder", aldus Microsoft in een blog. Het bedrijf hoopt wel dat bedrijven alsnog upgraden naar de laatste versie. Het maakt daarom twee aparte abonnementen beschikbaar voor bedrijven, waarbij de laatste functies beschikbaar worden wanneer de stabiliteit daarvan is bewezen. 

"Iemand moet de rekening betalen", aldus Wes Miller van Microsoft tegenover The Register. "We proberen te ontdekken hoe consumenten een besturingssysteem krijgen dat geschikt is voor iedereen, met functies die zo snel mogelijk beschikbaar komen. Bedrijven krijgen functies wanneer die geschikt zijn voor hen, en zullen er voor betalen."

Windows 10

Windows 10 wordt momenteel nog ontwikkeld, maar er is wel al een publieke testversie beschikbaar. In de nieuwe versie van Microsofts besturingssysteem komt onder meer het startmenu terug en zal ook stemassistent Cortana te vinden zijn op de desktop. 

Bovendien maken zowel pc's, tablets als smartphones gebruik van hetzelfde Windows, en maken de verschillende apparaten ook gebruik van dezelfde appwinkel.

Dit is er nieuw in Windows 10