Een startup die bestaat uit alumni van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een accu met een dubbele capaciteit als een normale lithium-ion-accu's ontwikkeld 

Dat meldt Forbes, die met de startup Solidenergy heeft gesproken.

De huidige lithium-ion-accu's die worden gebruikt in mobiele apparaten, werken met elektroden in de vorm van grafiet. Solidenergy heeft een elektrode ontwikkeld die is gemaakt van een dun stukje lithium dat op koper is bevestigd.

De nieuwe elektrode zorgt ervoor dat de capaciteit van de accu verdubbelt, zonder de de batterij ook daadwerkelijk groter hoeft te worden. Dit betekent dat de accuduur van huidige accu's kan worden verdubbeld, of dat accu's veel kleiner kunnen worden gemaakt.

Project Ara

Op dit moment werkt Solidenergy aan een accumodule voor Project Ara, Googles modulaire smartphone. "Onze batterij maakt de Project Ara-smartphone praktischer", aldus Solidenergy-ceo Qichao Hu. "De accuduur van dit toestel is vooralsnog veel te kort om 'm dagelijks te gebruiken."

Volgens Hu hebben "de grootste smartphonefabrikanten" Solidenergy al benaderd en worden er momenteel gesprekken gevoerd met enkele "grote namen".

Solidenergy verwacht hun verbeterde lithium-ion-accu nog dit jaar aan smartphonemakers te kunnen leveren.

Waarom moeten we smartphones nog steeds zo vaak opladen?

Zo werkt de modulaire smartphone van Google