Samsung zal zorgen voor de productie van ongeveer driekwart van alle processorchips die in de volgende iPhone worden gebruikt.

Dat stelt althans de Zuid-Koreaanse zakenkrant Maeli Business op basis van anonieme bronnen.

Samsung was eerder ook al betrokken bij de productie van de A7-chip die in de iPhone 5S werd gebruikt. De A8, die in de iPhone 6 en 6 Plus zit, wordt echter exclusief door de Taiwanese concurrent TSMC geproduceerd.

Ondanks de felle concurrentie tussen Samsung en Apple op de smartphonemarkt werken de twee bedrijven in de productieketen vaker samen. Samsung maakt ook werkgeheugen voor gebruik in iPhones en zou volgens een eerder gerucht daarnaast accu's en flashgeheugen produceren voor Apple.

Snapdragon 810

Samsung lijkt dit jaar ook verantwoordelijk te worden voor productie van alle processorchips die in de eigen Galaxy S6 gebruikt worden. Bij eerdere Galaxy S-toestellen werd deels gebruikgemaakt van Qualcomm-chips.

De Snapdragon 810 die Qualcomm heeft ontwikkeld voor nieuwe high-end smartphones zou volgens Samsung echter oververhittingsproblemen hebben. Qualcomm ontkent dit en ook LG, die de Snapdragon 810 gebruikt in zijn nieuwe G Flex 2, zegt geen problemen te ondervinden.

Desalniettemin meldde een bron met kennis van de situatie onlangs aan de Wall Street Journal dat Qualcomm werkt aan een nieuwe versie van de Snapdragon 810 voor gebruik in Samsung-toestellen. Die zou in maart worden verwacht, al is onduidelijk of dat snel genoeg is voor gebruik in de Galaxy S6.

De aankondiging van dat toestel wordt begin maart verwacht op het Mobile World Congress in Barcelona. Ook LG, Sony en HTC tonen daar vermoedelijk nieuwe smartphones die gebruikmaken van Snapdragon-chips.

Alle verwachtingen en geruchten over de Galaxy S6