De Apple Watch zou in maart in de verkoop gaan, en de vermeende 12 inch Macbook Air in het eerste kwartaal van dit jaar.

Dat voorspelt de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, meldt Appleinsider.

De voorspelling dat de Apple Watch in maart verschijnt strookt met eerdere berichten over de smartwatch. Kuo denkt dat Apple voorafgaand aan de verkoopstart van zijn horloge nog een presentatie zal doen.

Tijdens die presentatie zou Apple details over de smartwatch bespreken die nu nog niet bekend zijn. Zo is de batterijduur nog niet duidelijk, volgens bronnen zou die op zo'n 19 uur liggen. Kuo voorspelt dat Apple 2,8 miljoen Apple Watches verkoopt in de de maand dat het horloge op de markt komt.

12 inch Macbook Air

Ook de 12 inch Macbook Air met retina-scherm zou in het eerste kwartaal van dit jaar op de markt komen. Er is nog weinig bekend over de kleine Apple-laptop, die volgens anonieme bronnen enkel één nieuwe USB-c-aansluiting zou bevatten.

Daarnaast zou de die Macbook Air een toetsenbord hebben dat tot op de randen van de behuizing loopt. De trackpad van het apparaat zou in tegenstelling tot die van huidige Macbooks niet in te drukken zijn.

Onlangs verschenen foto's tonen een uitgelekt scherm van de vermeende 12 inch Macbook Air. Te zien is dat het Apple-logo op de achterkant geen licht lijkt door te laten, maar meer lijkt op het de metalen versie die achterop iPads zit.

'Gelekte foto's tonen dunne en compacte 12 inch Macbook Air'

Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?