Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 gelanceerd. De nieuwe versie bevat de meeste functies die deze week werden getoond tijdens de Windows-presentatie van Microsoft.

Om de nieuwe testversie te downloaden is een Windows Insider-account vereist. De laatste release heeft versienummer 9926, de vorige versie had nummer 9879. 

In de nieuwe versie is onder meer stemassistent Cortana toegevoegd. Ook bevat de nieuwe 'build' een vernieuwd startmenu, nieuwe apps en is het makkelijk om draadloze audio-apparaten te koppelen.

Daarnaast is het instellingenscherm vernieuwd en bevat de testversie ook een nieuwe foto-app en een nieuwe kaarten-app. Ook de betaversie van de Windows Store is vernieuwd. 

Microsoft kondigde eind september Windows 10 aan, de opvolger van Windows 8.1. Afgelopen week onthulde het bedrijf een voorlopige versie van het nieuwe besturingssysteem, dat gratis beschikbaar zal zijn voor gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows 8.1.

In Windows 10 keert onder meer het startmenu terug en maakt Internet Explorer plaats voor een nieuwe browser, die voorlopig de werktitel 'Project Spartan' krijgt. Windows 10 is beschikbaar werkt op zowel tablets, smartphones en pc's. Daarmee verdwijnt dus het verschil tussen het huidige Windows en Windows Phone. 

De vijf belangrijkste Microsoft-aankondigingen rond Windows 10

Dit is er nieuw in Windows 10