Technici van Samsungs smartphone- en wasmachinedivisie werken aan een headset die hersengolven analiseert en een herseninfarct in een vroeg stadium kan herkennen.

Dat meldt Samsung op zijn blog. Het apparaat, de Early Dertection Sensor and Algorithm Package (EDSAP), werkt samen met een app voor smartphone of tablet, die de elektronische impulsen van de hersenen in de gaten houdt.

De headset pikt de informatie op, stuurt dat door naar de smartphone of tablet die de gegevens vervolgens analiseert. Binnen een minuut kan de kans op een herseninfarct worden bepaald, aldus het team van Samsung. Wanneer headset langere tijd wordt gedragen kan het apparaat ook worden gebruikt om stressniveaus, slaappatronen en angst te analiseren.

EDSAP is nog volop in ontwikkeling en Samsung hoopt nog meer functies te kunnen toevoegen aan het product. "We kijken nu naar wat EDSAP kan doen met het hart", aldus projectleider Se-hoon Lim. "De komende maanden zullen we een duidelijker beeld hebben van wat het apparaat allemaal kan doen." 

Big data in de zorg: Wat er gebeurt met onze medische gegevens