Michael Dell, ceo van Dell, denkt dat Windows 10 een positieve stap is na Windows 8, waar consumenten niet erg warm voor draaiden.

Dat zegt hij in gesprek met Business Insider. De pc-markt is bovendien bij lange na niet dood, zegt de ceo. "Er zijn 1,8 miljard computers, en een groot percentage daarvan is ouder dan vier jaar oud." 

Het einde van Windows 95 zorgde al voor een boost voor de computerfabrikant, en Dell verwacht dat de lancering van Windows 10 voor een nieuwe impuls zal zorgen. 

Chromebooks

Dell ziet geen grote toekomst voor Chromebooks, hoewel het bedrijf die zelf ook verkoopt. De goedkope laptops van Google doen het vooral goed in bepaalde marktsegmenten zoals het onderwijs, maar zullen nooit de hele markt overnemen, aldus de Dell-ceo.

Hij vergelijkt de Chromebooks met netbooks, die een aantal jaar geleden ook even populair waren maar ook snel weer werden vergeten. 

Het gaat volgens Michael Dell goed met het bedrijf, dat zich in 2013 terugtrok van de beurs. Na 25 jaar als een beursgenoteerd bedrijf is het een grote opluchting om weer privaat te zijn, aldus Dell. De administratieve rompslomp en kosten zijn veel minder, en er is veel meer flexibiliteit, aldus de ceo van het computerbedrijf. 

Wat is er nieuw in Windows 10?

Dit zijn de vijf belangrijkste aankondigingen rond Windows 10