Intel zou van plan zijn een standaard voor stylussen voor telefoons, tablets en laptops te maken. De eerste stylussen onder die standaard worden later dit jaar verwacht.

Dat meldt Digitimes op basis van makers van aanraaksensoren. Intel zou die makers hebben benaderd voor zijn nieuwe standaard.

Dankzij zo'n standaard zouden de stylussen van verschillende merken probleemloos op veel verschillende nieuwe telefoons, tablets en laptops moeten werken. De eerste stylussen onder de standaard zouden in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Naast de makers van aanraaksensoren zou ook Asus deel uitmaken van de alliantie, net als stylusmaker Waltop waar Intel in investeert. Verwacht wordt dat Intel en zijn partners de standaard op zijn vroegst in februari zullen opstellen. De standaard zou vervolgens in april of mei operationeel zijn.

Volgens recente geruchten zou Apple voor zijn vermeende iPad Pro aan een stylus werken. HP presenteerde onlangs nog tablets met ultrasone stylus, waarmee schrift op papier via geluid wordt gedigitaliseerd.

HP presenteert nieuwe tablets met ultrasone stylus