Er zijn vermeende afbeeldingen opgedoken van de nieuwe Macbook Air met een scherm van 12 inch. De foto's geven inzicht in het formaat van de nieuwe laptop van Apple.

De afbeeldingen werden gepubliceerd door het Chinese Ifanr.com dat eerder al een foto van het paneel van de iPhone 6 plaatste.

Het zijn de eerste foto's van de nieuwe Macbook Air die opduiken. Volgens geruchten wordt de laptop een stuk dunner dan huidige modellen.

Dun

Een van de foto's toont de nieuwe Macbook naast een iPad Air 2. De iPad is 6,1 millimeter dik en de huidige Macbook Air meet op het dikste punt 17 millimeter. Exacte afmetingen worden door Ifanr niet gegeven, maar de nieuwe laptop lijkt nauwelijks dikker dan de iPad Air 2.

Ook over het formaat wordt nu meer duidelijk. Volgens eerdere geruchten zouden de randen rond het scherm veel dunner worden waardoor de 12 inch-laptop kleiner zou worden dan het huidige 11 inch-model.  Apple verkoopt momenteel alleen een 11 en 13 inch Macbook Air.

Op de foto's is de nieuwe Macbook Air te zien naast een 13 inch-model en het verschil in formaat lijkt overeen te komen met dat tussen de 11 inch- en 13 inch-variant.

Opmerkelijk is dat het Apple-logo op de achterkant zwart is en niet wit zoals bij huidige Macbooks. Mogelijk licht het logo niet meer op als de laptop aan staat. Een functionaliteit die opgegeven zou kunnen zijn vanwege het slankere ontwerp.

Nieuw ontwerp

Volgens anonieme bronnen krijgt de 12 inch Macbook Air een heel nieuw ontwerp met een toetsenbord dat bijna de gehele behuizing beslaat. Bovendien zou de speaker zichtbaar worden waar die nu nog onder de toetsen verwerkt is en zou de laptop passief gekoeld gaan worden, zonder ventilator.

Tot slot gaan er geruchten dat de Air nog maar één poort krijgt naast de ingang voor koptelefoons. De usb-poorten en ingang voor de oplader worden gecombineerd in één nieuwe type-c usb-aansluiting.

Op de foto's is alleen de bovenkant en het scherm van de Macbook Air te zien. Of bovenstaande geruchten over het ontwerp kloppen, is dus nog niet te controleren.

Dat er foto's uitlekken van een geproduceerd model komt overeen met de verwachte lancering van de nieuwe Macbook in het eerste kwartaal.

Wat is de nieuwe usb-c standaard en wat zijn de voordelen?