De Apple Watch gaat vermoedelijk zo'n tweeënhalf tot drieënhalf uur mee bij zeer actief gebruik. Bij normaal gebruik, waarbij het scherm dus ook vaak uitstaat, zou Apple hopen op een accuduur van ongeveer negentien uur.

Dat meldt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen, die benadrukken dat de eerste generatie van het slimme horloge die negentien uur mogelijk niet zal halen. Het horloge zou in standbystand zo'n drie dagen mee gaan.

Actief gebruik van de sportfuncties zou het horloge zo'n vier uur lang uithouden, zou blijken uit tests. Apple heeft naar verluidt zo'n drieduizend testmodellen in omloop.

De accuduur wordt mogelijk gedrukt door de relatief snelle processor en de hoge resolutie van het scherm. De processor in de Apple Watch, de S1, zou niet veel onder doen voor de A5-processor, die ook in de iPad 2 en de iPhone 4s werd gebruikt. Het retina-scherm van het horloge zou een framerate hebben van 50 frames per seconde (fps). 

Hoewel Apple bij de presentatie van de Apple Watch meldde dat het horloge elke nacht moet worden opgeladen, is er verder weinig officieel bekend over de accuduur van het apparaat.

De batterijduur zou het afgelopen jaar een grote zorg voor Apple geweest zijn, en zou ook de reden zijn waarom het horloge niet eind vorig jaar, maar begin dit jaar wordt gelanceerd. Ook zou het speciale oplaadmechanisme minder snel opladen dan vooraf werd verwacht. 

Bekijk onze eerste indruk van de Apple Watch