Microsoft levert Skype standaard mee met Windows 10. Ook het design wordt op de schop genomen.

Dat bevestigt Microsoft donderdag op zijn blog. Windows 10 is geschikt voor pc's, tablets en smartphones. "Dan hoef je voortaan geen app meer te downloaden en in te stellen", aldus Microsoft.

Het design van Skype is door Microsoft versimpeld. Aan de linkerkant zijn Skype-contacten te vinden, aan de rechterkant is het venster met recente communicatie te zien.

Dit venster toont onder andere chatberichten en snelkoppelingen om een gebruiker te videobellen of een bestand te verzenden.

Taakbalk

Daarnaast komt in de pc-versie van Windows 10 een aparte Skype-knop in de taakbalk beschikbaar. Hiermee kan de software snel worden opgestart.

"Skype maakt het gemakkelijk om met je vrienden te communiceren. Niet alleen via Windows-apparaten, maar ook met iPhones, Macs, Androids en meer", laat Microsoft weten.

Internet Explorer

Internet Explorer blijft tevens beschikbaar in Windows 10. Het besturingssysteem wordt geleverd met de nieuwe minimalistische Spartan-browser, maar deze zal naast Internet Explorer bestaan.

Volgens Microsoft wordt Internet Explorer behouden vanwege compabiliteitsredenen. Zo zijn bijvoorbeeld websites van bedrijven speciaal voor Internet Explorer ontwikkeld.

Dit zijn de vijf belangrijkste aankondigingen rond Windows 10