Startup Skydio ontwikkelt software die het voor drones onmogelijk maken om ongelukken te maken. Het bedrijf heeft een investering van 3 miljoen gekregen.

Dat meldt Techcrunch.

Skydio maakt software voor allerhande drones, van helicopters en ocatacopters tot gevleugelde drones. Dankzij de software van de Amerikaanse startup kunnen drones met een camera deels zelf vliegen, en zo objecten vermijden.

Dat maakt het mogelijk om de drones veel eenvoudiger te bedienen dan nu vaak mogelijk is. Veel drones moeten nog met een traditionele afstandsbesturing worden bediend, waarvoor enige kennis nodig is om ongelukken te voorkomen.

Constant scannen

De software van Skydio scant de omgeving constant op obstakels en de afstand tot muren, vloer en eventueel plafond. Zo hoeft de gebruiker van de drone enkel een route of eindpunt aan te geven, en zoekt de drone zonder ongelukken zijn pad.

Skydio demonstreert zijn autopiloot door gebruikers met een smartphone naar een plek te laten wijzen waar een drone heen moet vliegen. De drone volgt het pad zelfstandig, vermijdt obstakels en blijft op de aangewezen plek zweven. Ook kunnen drones met de software de gebruiker automatisch volgen.

Samenwerken

Durfinvesteerders hebben 3 miljoen dollar in het bedrijf gestoken. Met dat geld zou Skydio ook aan eigen hardware gaan werken.

Toch is het bedrijf niet van plan volledige drones te gaan ontwikkelen, enkel hardware die de autopiloot nauwkeuriger maakt. Skydio verwacht met bestaande makers van drones samen te gaan werken aan makkelijker te besturen drones.

Chipfabrikant Intel werkt aan een vergelijkbare technologie. Dankzij Intel Realsense-technolgie kan de Duitse Asctec-drone automatisch obstakels vermijden. Ook de Ghost-drone heeft een vergelijkbare functie.

Drone met Intel-camera kan automatisch obstakels ontwijken