Er wordt binnenkort een testcircuit gebouwd voor de Hyperloop; een soort supersnelle trein met een snelheid van 1220 kilometer per uur.

Dat heeft Elon Musk, ceo van Tesla, laten weten op Twitter.

Musk was initiatiefnemer van de Hyperloop, maar het destijds daarvoor opgerichte bedrijf Hyperloop Transportation Technologies heeft het project inmiddels overgenomen omdat Musk niet voldoende tijd had.

De Tesla-ceo blijft wel betrokken bij de Hyperloop en laat nu weten dat er een testcircuit van zo'n acht kilometer lang gebouwd zal worden, waarschijnlijk in Texas. Op het circuit kunnen bedrijven en universiteiten hun 'pods' uitproberen.

Pods

Pods is de naam voor de voertuigen die in de Hyperloop-buis moeten gaan 'rijden'. Deze pods worden met elektromagneten gekatapulteerd en zweven op luchtkussens, gegenereerd door een elektromotor aan boord, door de buis.

Musk denkt er ook over na om een jaarlijkse wedstrijd voor studenten te organiseren om de ontwikkeling van deze pods te stimuleren.

Hyperloop Transportation Technologies wil de Hyperloop voor 2024 gebouwd hebben en dat zal naar verwachting tussen de zeven en zestien miljard dollar kosten. Het idee is om de eerste trein tussen Los Angeles en San Francisco aan te leggen.

Bekijk meer afbeeldingen van en lees meer informatie over de Hyperloop