Google gaat stoppen met de publieke test van Glass, maar zet de ontwikkeling rondom de slimme bril niet stil. Nest-topman Tony Fadell gaat de nieuwe Glass-divisie leiden.

Dat bevestigt Google tegenover verschillende Amerikaanse media.

De publieke test wordt ook wel het Explorer-programma genoemd. Dit programma begon in 2013 en bestaat uit bètatesters die de slimme bril hebben gekocht en testen.

Het Explorer-programma maakt geen onderdeel meer uit van het geheimzinnige Google X-lab, maar wordt in een nieuwe vorm officieel een onderdeel van Google. De bril in zijn huidige vorm is niet meer te koop.

Over de verdere ontwikkeling van de slimme bril is nog niets bekend. De verwachting is dat Google aan een ander design voor Glass werkt.

Volgens The Wall Street Journal wil het bedrijf nog dit jaar een nieuwe versie uitbrengen.

Fadell

Nest-topman Fony Fadell, die eerder bij de iPod- en iPhone-divisie van Apple werkte en zich nu richt op de slimme thermostaat, gaat de leiding nemen over het nieuwe Glass-project. Nest is in januari van vorig jaar overgenomen door Google.

Het is al langer stil rondom Google Glass. Zo werden er geen vernieuwingen of updates voor Glass aangekondigd tijdens Googles laatste ontwikkelaarsconferentie, waarna veel Glass Explorers zijn gaan twijfelen over de toekomst van de slimme bril.

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland

De 5 meest bizarre projecten van Google X