De Chinese elektronicafabrikant TCL heeft de Palm-merknaam overgenomen en wil deze via een apart kantoor in Sillicon Valley nieuw leven inblazen.

Eind vorig jaar ontstonden al geruchten over een comeback van het Palm-merk, toen de website mynewpalm.com online verscheen.

De overname werd dinsdagnacht Nederlandse tijd bevestigd door TCL, dat in het Westen vooral bekend is om zijn Alcatel-telefoons.

TCL wil er een innovatiemerk van maken en opent hiervoor een nieuw kantoor in Sillicon Valley, waar vrijwel alle grote Amerikaanse techbedrijven gevestigd zijn.

Moederbedrijf TCL zegt wel zijn bedrijfsmiddelen beschikbaar te zullen stellen, zoals zijn marketing- en salesteam en distributieketen. 

Crowdsourcing

De precieze plannen voor Palm zijn nog niet bekendgemaakt. Daarvoor vraagt TCL fans om input. Volgens het bedrijf wordt de comeback van Palm het "grootste gecrowdsourcete project" tot op heden. 

Het vroegere Palm was vooral bekend om zijn pda's, wat staat voor 'personal digital assistent', de voorloper van smartphones. 

Het bedrijf was in die markt minder succesvol. In 2009 lanceerde het nog zijn eigen mobiele besturingssysteem, WebOS, maar de ondersteuning van WebOS-producten werd twee jaar later alweer stopgezet. WebOS is sindsdien verkocht aan LG.