Het Deense Bang & Olufsen heeft de Beosound Moment aangekondigd, een tablet speciaal bedoeld voor het draaien van muziek met een houten touch-bediening aan de achterzijde.

Bang & Olufsen presenteerde de Beosound Moment tijdens gadgetbeurs CES.

De Beosound Moment is een tablet dat het vinden en draaien van muziek gemakkelijker moet maken. Het Deense designmerk verwijst in zijn presentatie van de tablet naar platenspelers en audiosets van vroeger. Die vormden het middelpunt van de muziekkeuze, volgens het bedrijf nu vaak een smartphone.

De Beosound Moment bestaat uit twee kanten. Een tabletkant biedt keuze uit de volledige muziekbibliotheek en diensten als Spotify en Deezer. Naast de tablet zit een aluminium aanraakring, waar gebruikers een humeur mee kunnen kiezen.

Dat Moodwheel speelt muziek afhankelijk van de kleur die de gebruiker kiest: rood is gepassioneerde muziek, waar blauw volgens Bang & Olufsen melancholisch is. De functie leert volgens het bedrijf van de voorkeuren van de gebruiker, om zo steeds beter in te spelen op diens humeur.

Houten achterzijde

De achterzijde van de Beosound Moment is bekleed met eikenhout, waar een aanraakgevoelige ring in is verwerkt. Een druk in het midden start of pauzeert de muziek, een veeg rondom de ring regelt het volume.

Bang & Olufsen levert een dock bij de tablet, zodat die op een centrale plek in de kamer geplaatst kan worden. Aan het dock kunnen bedrade speakers van alle merken worden aangesloten. Ook kan Beosound Moment overweg met draadloze speakers van verschillende merken. De tablet kan zowel met de schermkant als de houten zijde naar voren in het dock worden geplaatst.

De Beosound Moment is vanaf eind januari in winkels van Bang & Olufsen en bij dealers van het merk verkrijgbaar voor 2195 euro.

Video: De promotievideo van Beosound

Bekijk alle onthullingen van gadgetbeurs CES