Een drone van het Duitse bedrijf Asctec kan met behulp van een Realsense-camera van Intel en een chip van hetzelfde bedrijf automatisch obstakels ontwijken.

Realsense-camera's van Intel, die dit jaar ook voor het eerst in laptops worden verwerkt, kunnen diepte zien. Dat kan onder meer worden gebruikt om bewegingen te herkennen, zodat tablets en pc's kunnen worden bestuurd zonder ze aan te raken.

Tijdens een speech op de technologiebeurs CES demonstreerde Intel-directeur Brian Krzanich dat drones met de technologie bovendien mensen en andere obstakels kunnen ontwijken.

De topman speelde met makers van de Firefly-drone een spelletje 'drone-pingpong'. Door in de buurt van de drone te stappen vloog deze automatisch de andere kant op. Met meerdere mensen kon het autonome helikoptertje zo heen en weer worden 'gepingpongd'.

Ook was een speciale obstakelbaan opgesteld voor de drone. Zonder hulp van mensen wist deze hier doorheen te vliegen. Bij een gesloten deur stopte de drone helemaal, totdat deze de deur werd opengedaan.

Directeur Colin Angle van het bedrijf iRobot verscheen op het podium met een videochat-robot die ook autonoom kon bewegen. Via Realsense-camera's kan deze robot andere mensen zien en eventueel ontwijken.

Podcast: Op gadgetbeurs CES worden alle apparaten slim

Al het nieuws van CES in ons dossier