Google is officieel gestopt met het ondersteunen van Google TV, het eerste platform van het bedrijf dat speciaal voor tv's werd ontwikkeld.

Dat meldt Google op de ontwikkelaarsblog van Google TV. 

De aandacht van het bedrijf gaat al geruime tijd niet meer uit naar het platform. Google heeft inmiddels een nieuw besturingssysteem voor tv's uitgebracht, genaamd Android TV. 

Ontwikkelaars konden echter nog wel nieuwe apps voor Google TV ontwikkelen en daarvoor de nodige tools van Google krijgen. Die trekt het nu in, waardoor verdere ondersteuning volledig stil komt te vallen. 

Android TV

Bestaande apps blijven wel gewoon werken, belooft Google. Ook zal een klein deel van de tv's die Google TV ondersteunen een update krijgen naar Android TV. Om welke tv's het gaat, meldt Google niet.

Het bedrijf lanceerde Android TV afgelopen november via de door Asus gemaakte Nexus Player, een ronde settopbox. Het besturingssysteem wordt ook meegeleverd met de nieuwe ultra hd-tv's die Sony in maart uitbrengt.

Android TV moet zorgen voor een natuurlijkere besturing en meer voor tv’s geschikte games en apps. Bovendien richt het platform zich op het inzichtelijk maken van video-on-demand-aanbod en is er spraakbesturing beschikbaar.

Hands-on: Android TV maakt slimme televisie veelzijdiger