De 12 inch Macbook Air die Apple volgens geruchten in ontwikkeling heeft, krijgt mogelijk enkel het nieuwe type-c usb als aansluiting, naast een ingang voor koptelefoons.

Dat stelt website 9to5mac op basis van anonieme bronnen. 

Type-c usb biedt meer mogelijkheden dan het huidige usb en kan bijvoorbeeld ook laptops van voldoende stroom voorzien. Hierdoor zouden de huidige poorten, zoals Apples speciale Magsafe-aansluiting, overbodig worden.

Hierdoor zou het nieuwe model dunner kunnen worden.

In eerdere geruchten werd al gesproken over een nieuw ontwerp, dat een kleinere omvang mogelijk zou moeten maken. De informatie van de bronnen van 9to5mac ligt in de lijn van die geruchten.

Zo zouden de bezels rondom het display aanzienlijk dunner zijn gemaakt, waardoor het nieuwe 12 inch model iets smaller zou zijn dan de huidige 11 inch variant, ruim 6 millimeter.

Vanwege het grotere scherm is de 12 inch uitvoering naar verluidt wel wat hoger, ook iets meer dan 6 mm.

Het nieuwe scherm zou verder een hogere resolutie krijgen, 2.560 x 1.600 pixels in plaats van 1.400 x 900 pixels zoals in de huidige modellen.

Toetsenbord

9to5mac meldt daarnaast dat Apple het toetsenbord en de trackpad gaat aanpassen. De toetsen zouden dichter op elkaar zitten en er zou bovendien nauwelijks meer ruimte zitten tussen het toetsenbord en de randen van de laptop.

De trackpad is volgens de bronnen iets langer gemaakt en sluit vrijwel aan op de onderste toetsen. Ook zou de fysieke feedback bij het indrukken van de trackpad zijn verwijderd. 

In hoeverre deze vermeende veranderingen ook in het uiteindelijk model zijn terug te vinden, is nog onduidelijk. Apple heeft officieel nog niets aangekondigd over de komst van het 12 inch-model.

Het zou bovendien om één van meerdere prototypen kunnen gaan die het bedrijf heeft gemaakt. Mogelijk zullen daarom niet alle genoemde wijzigingen terug te vinden zijn in het nieuwe Macbook Air-model.

Apple Watch

9to5mac stelt verder dat Apple zijn slimme horloge, de Apple Watch, in maart wil lanceren in de Verenigde Staten. Het bedrijf zou in februari al verschillende trainingen geven aan Apple Store-medewerkers om hen bekend te maken met het nieuwe product.

Ook in verschillende Europese landen zou de Apple Watch nog in het eerste kwartaal van dit jaar uitgebracht worden. Nederland lijkt daar echter niet bij te horen.

Op de Nederlandse Apple-website staat vooralsnog enkel 2015 als releaseperiode, terwijl bij grotere landen zoals Engeland en Duitsland specifiek "begin 2015" wordt genoemd.  

Dit is de nieuwe usb-standaard

Hoe usb zich onmisbaar heeft gemaakt