Lenovo heeft de LaVie Z HZ550 onthuld, een 13,3 inch ultrabook met een gewicht van slechts 780 gram.

Lenovo claimt dat het daarmee de lichtste 13 inch laptop tot op heden heeft gemaakt.

Het bedrijf presenteerde ook de duurdere HZ750, die gebruikmaakt van een speciaal scharnier waarmee het display bijna 360 graden gekanteld kan worden. Dankzij het geïntegreerde touchscreen ontstaat zo een soort tablet.

De HZ550 is uitgerust met een Intel i5-processor uit de nieuwe Broadwell-lijn. Het werkgeheugen bedraagt 4 gigabyte en het scherm biedt een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. De HZ550 biedt geen touchscreen.

Prijs en verschijningsdatum 

Of het nieuwe LaVie-model ook in Europa wordt uitgebracht, is nog niet bekend. Vooralsnog staat de laptop enkel gepland voor een release in Japan en de Verenigde Staten. De adviesprijs bedraagt 1.299 dollar, omgerekend 1.085 euro.

Het duurdere HZ750-model huist standaard de snellere i7-processor en kan worden uitgerust met acht gb aan werkgeheugen. Bovendien bevat dit model een touchscreen en het 360-graden scharnier.

De HZ750 is hierdoor wel wat zwaarder, de ultrabook weegt ruim 925 gram. De adviesprijs is 1499 dollar. Beide modellen moeten in mei van dit jaar uitgebracht worden.

Yoga-tablets

Lenovo kondigde ook nieuwe producten aan in zijn Yoga-lijn van tablets en laptops.

Zo is de vernieuwde 8-inch variant van de Yoga Tablet 2 uitgerust met de Anypen-technologie, waardoor volgens het bedrijf vrijwel iedere pen of potlood als een stylus gebruikt kan worden.

Yoga Tablet 2

Yoga Tablet 2

Van de Yoga 3-laptop is een nieuwe 14 inch variant geïntroduceerd bovenop het huidige aanbod. Net als de nieuwe Lavie Z-modellen is het scherm van de Yoga 3 volledig te kantelen om zo een tablet te creëren. 

Ook kan de laptop rechtop gezet worden. Lenovo noemt dit de tentmodus.

De nieuwe Yoga Tablet 2 is vanaf januari verkrijgbaar, de nieuwe Yoga 3-laptops vanaf maart.