Panasonic heeft verschillende nieuwe compactcamera's gepresenteerd, waaronder een waterdicht model en een camera met ingebouwde schoonheidsfuncties.

Panasonic heeft tijdens gadgetbeurs CES verschillende nieuwe camera's gepresenteerd.

Lumix TZ70

De Panasonic Lumix TZ70 heeft een 12,1 megapixel sensor en een Leica 24 millimeter groothoeklens met 30x zoombereik. Ook bevat de camera optische beeldstabilisatie.

Via de bedieningsring rond de lens kunnen gebruikers de diafragma, sluitertijd, scherpstelling, filtereffect en scènemodus instellen. Ook heeft het toestel een elektronische zoeker, die dankzij een oogsensor direct inschakelt wanneer de gebruiker de camera naar zijn oog brengt.

Daarnaast heeft de TZ70 een autofocus die op 240 beeldjes per seconde werkt, wat scherpstellen op snel bewegende onderwerpen volgens Panasonic makkelijk maakt. Ook kan de camera slowmotion-video met 100 beeldjes per seconde maken.

Bestanden kunnen met wifi worden uitgewisseld, de verbinding kan zowel middels NFC als een qr-code worden gelegd. De camera kan zowel foto's in jpeg als raw maken. De TZ70 komt begin maar in zwart en zilver op de markt voor 399,95 euro.

Lumix SZ10

De Lumix SZ10 is een kleine compactcamera met kantelbaar 2,7 inch display. De camera heeft een 24 millimeter groothoeklens met 12x optische zoom en een 16 megapixel sensor.

De camera heeft verschillende ingebouwde functies om foto's te verbeteren, zoals meerdere filters en effecten als Soft Skin, Defocusing en Slimming. Daarmee kan respectievelijk de huid worden glad gestreken, grote scherptediepte worden gesimuleerd en kunnen gezichten slank worden gemaakt.

De SZ10 is in zwart, wit en zilver vanaf maart voor 149,95 euro in Nederland verkrijgbaar.

Lumix FT30

De Lumix FT30 is een waterdichte, schokbestendige camera. Het apparaat heeft een 25 millimeter groothoeklens met 4x optische zoom.

De 16,1 megapixelcamera is waterdicht tot 8 meter diep, schokbestendig bij vallen tot 1,5 meter en bestand tegen de kou tot -10 graden Celsius.

De FT30 is begin maart voor 149,95 euro verkrijgbaar.

Panasonic heeft tijdens CES ook onder meer een reeks nieuwe tv's gepresenteerd. Sommige van die nieuwe toestellen gebruiken Firefox OS.

Bekijk alle gadgets die tijdens CES zijn gepresenteerd