LG wil centraal komen te staan in het slimme huis en in slimme auto's. De Zuid-Koreaanse fabrikant werkt onder meer aan een gezondheidsplatform.

Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt tijdens de technologiebeurs CES.

Het 'wellness'-platform van LG zal biosignalen gebruiken om onder meer slaapritme, hartslag en beweging bij te houden, zo zei ceo Skott Ahn van LG Electronics tijdens een persconferentie.

"Ons wellness-platform kan je leefomgeving beter maken door apparaten als lampen en airconditioners te besturen", zei Ahn. Meer details werden niet gegeven over het systeem.

Auto

Wel zei Ahn dat ook de auto een focuspunt is voor LG. Het bedrijf zegt verschillende soorten apparaten - inclusief Android- en iOS-telefoons - te willen verbinden met elkaar.

Daarbij staat ook het systeem Homechat centraal. De chat-app werd vorig jaar gepresenteerd als manier om met koelkasten en andere huishoudelijke apparaten van LG te chatten, bijvoorbeeld om instellingen te veranderen.

Het systeem zal nu echter ook werken met apparaten van anderen, zoals Nest-thermostaten. In combinatie met het autosysteem van LG zal het bijvoorbeeld mogelijk worden om een bestemming naar de gps-navigatie te sturen.