Parrot komt met een nieuwe boordcomputer die bestuurders eenvoudig laat wisselen tussen Carplay en Android Auto, respectievelijk de besturingssystemen van Apple en Google voor in auto's.

Parrot wil het nieuwe model dit jaar uitbrengen, zo meldt The Verge.

Van zowel Android Auto als Carplay wordt verwacht dat ze dit jaar in de nieuwe modellen van grote autofabrikanten worden geïntegreerd. 

De systemen kunnen verbonden worden met de smartphone van bestuurders en zo allerlei extra functies bieden, zoals navigatie en het afspelen van muziek.

Met Parrots nieuwe RNB6-boordcomputer moet het bovendien eenvoudig worden om tussen de twee te schakelen.

Dit zou met een druk op de knop kunnen zodra bestuurders hun Android-smartphone of iPhone aan het apparaat koppelen. Alle relevante apps zouden daarbij direct naar de RNB6 gepusht worden.

Oudere auto's

De boordcomputer is volgens Parrot ook geschikt voor vrijwel iedere auto die momenteel op de weg rijdt. Het apparaat zou in zo'n 90 procent van alle bestaande auto's ingebouwd kunnen worden.

Omdat het hoofdzakelijk samenwerkt met de smartphone van gebruikers, is de RNB6 namelijk niet afhankelijk van techniek die in de auto zit.

Het apparaat biedt zelf ook enkele functies, zoals een dashboardcamera en rijbaanassistentie. Ook kan de RNB6 verbonden worden met de obd-poort om informatie over de auto uit te lezen. 

Lees meer over Android Auto | Lees meer over Apples Carplay

Lees al het nieuws en alle onthullingen rond gadgetbeurs CES