Het Amerikaanse IC Real Tech brengt een camera op de markt die 360 graden verticaal en 360 graden horizontaal om zich heen kan filmen. Beelden worden direct naar een mobiel apparaat gestreamd voor een virtual reality-achtige ervaring.

Allie, zoals de camera heet, wordt deze week op techbeurs CES gepresenteerd. Allie komt in drie modellen: een professioneel model een resolutie van 26 megapixel, een Home-model voor de doorsneeconsument en de speels vormgegeven Play-variant.

De camera's beschikken ieder over twee lenzen - één aan elke zijkant - die samen de hele omgeving om het apparaat heen kunnen vastleggen. Allie beschikt over een wifi-verbinding waarmee de camera gekoppeld kan worden aan een tablet of smartphone. 

Via de bijbehorende app kunnen kunnen de beelden direct worden gestreamd. Via de app kan er worden rondgekeken, zoals bij veel virtual reality-apps. Ook kan er worden ingezoomd of kan de video tijdelijk worden stilgezet.

Allie Pro zal in maart op de markt worden gebracht voor een prijs van drieduizend dollar. De Home- en Play-versies verschijnen later dit jaar op de markt, voor prijzen onder de vijfhonderd dollar. Europese prijzen zijn vooralsnog niet bekend.

Bekijk alle onthullingen die tijdens gadgetbeurs CES gedaan worden