De startup Avegant heeft het definitieve ontwerp van zijn virtual reality-bril Glyph onthuld. De bril kan tevens dienst doen als gewone koptelefoon en ziet er ook zo uit.

Dit meldt website Recode, dat de bril voorafgaand aan techbeurs CES gepresenteerd kreeg.

Avegants Glyph werd begin 2014 al eens onthuld, maar toen ging het nog om een prototype.

De bril ziet er vanaf de buitenkant uit als een reguliere, zij het grote koptelefoon. In de binnenkant van de hoofdband zijn echter twee kleine lenzen verwerkt, een per oog. 

Door de hoofdband negentig graden naar voren te draaien worden die precies voor de ogen van gebruikers gepositioneerd.

Hoewel de Glyph dankzij ingebouwde sensoren hoofdbewegingen detecteert, is de primaire functie van de bril volgens de makers niet virtual reality.

De Glyph zou vooral een alternatief moeten bieden op het bekijken van films via een smartphone of tablet, bijvoorbeeld tijdens een vliegreis. 

Avegant stelt dat zijn led-technologie daar beter geschikt voor is dan de lcd-displays in huidige en andere aankomende virtual reality-brillen. 

De Glyph maakt voor het weergeven van beeld gebruik van led-licht dat door spiegels weerkaatst wordt.

De ogen van gebruikers vangen dit licht vervolgens op, waardoor het ook natuurlijker aan zou moeten voelen. 

Specificaties

De Glyph moet via hdmi met mobiele apparaten, tv's of spelcomputers worden verbonden.

Het accessoire is ook te gebruiken als normale koptelefoon en zou dan zo'n 48 uur muziek moeten kunnen afspelen. Bij video gaat de geïntegreerde accu zo'n drie uur mee.

De displays in de glazen bieden een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en een beeldverversing van 120 Hz. De Glyph moet ergens dit najaar verschijnen met een adviesprijs van 599 dollar. 

Dit is wat je al kan al met virtual reality

Bekijk alles wat er tijdens gadgetbeurs CES onthuld wordt