De slimme Nest-thermostaat kan binnenkort ook samenwerken met bijvoorbeeld wasmachines of koelkasten van specifieke merken.

Het bedrijf, sinds begin dit jaar eigendom van Google, kondigde hiervoor vijftien nieuwe partnerschappen aan met verschillende bedrijven.

Dat deed het bedrijf voorafgaand aan techbeurs CES, zo meldt onder meer Engadget

Het gaat om samenwerkingen met bijvoorbeeld LG en Whirlpool. Nest kan bijvoorbeeld aan een slimme koelkast van LG worden gekoppeld.

Nest detecteert namelijk wanneer gebruikers thuis zijn en wanneer niet. De thermostaat kan in dat laatste geval aan de koelkast doorgeven dat deze naar een energiesparende stand mag overschakelen.

Video: Introductie Nest

Philips Hue

Nest onthulde ook een koppeling van zijn slimme rookmelder met Philips Hue-lampen. Zodra deze rook detecteert, gaan de lampen rood knipperen.

Een vergelijkbare samenwerking is die met Ooma-telefoons. Bij de eerste tekenen van rook of koolstofmonoxide, wordt dan het alarmnummer gebeld. 

In totaal gaat het om vijftien nieuwe partners, waaronder ook de Withings Aura-slaapmeter en het slimme Kevo-slot. Eerder werden al koppelingen met Dropcam en Google Now mogelijk gemaakt. 

Dit is waarom Google Nest overnam

Een slimmer huis: zo werken techbedrijven aan de 'smart home'

Volg al het nieuws van gadgetbeurs CES in ons dossier