Het Zweedse Narrative heeft zondag op de gadgetbeurs CES een nieuwe versie van zijn lifelogging-camera gepresenteerd.

De Narrative Clip 2 maakt net als zijn voorganger elke dertig seconden automatisch een foto. Het apparaat kan worden bevestigd aan het shirt van de drager, zodat zijn of haar leven automatisch wordt vastgelegd.

De nieuwe versie van de clip heeft een 90 graden-lens met een sensor van 8 megapixel foto's maakt. Volgens Narrative zijn de prestaties verbeterd als er weinig licht is. 

Het apparaat kan nu ook verbinding maken met wifi en Bluetooth, zodat foto's draadloos naar de Narrative App voor smartphones kan worden gestuurd. Eerder moest een kabel worden gebruikt.

De achterkant van de Clip is nu ook veelzijdiger geworden, waardoor hij bijvoorbeeld ook aan kettingen kan worden gehangen.

Narrative belooft een accuduur van dertig uur en zegt dat er twee dagen aan foto's op het interne geheugen van 8 gigabyte past. De Narrative Clip 2 kost 199 dollar (166 euro) terwijl de eerdere versie van het apparaat in prijs is verlaagd naar 149 dollar (124 euro).

Lees ook ons interview met een van de oprichters van Narrative over privacy, het opzetten van een Kickstarter-campagne en het vastleggen van je hele leven.