Acer heeft tijdens techbeurs CES een nieuwe Chromebook aangekondigd. Het bedrijf rust diverse bestaande laptops bovendien uit met nieuwe Intel-chips en gaat gebruikmaken van de Realsense-technologie van Intel.

Dat heeft het bedrijf zaterdag uit de doeken gedaan op de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

De nieuwe ultrabook is de eerste met een 15,6 inch-scherm. De Chromebook 15 is vanaf februari verkrijgbaar in verschillende varianten. De duurste versie krijgt een full hd-scherm van 1920 x 1080 pixels, maar er komt ook een goedkoper model beschikbaar met een hd-scherm van 1366 x 768 pixels.

Wat het prijsverschil wordt, is niet bekend. De goedkoopste versie gaat 279 euro kosten. Beide uitvoeringen beschikken over een antireflectielaag.

De duurdere variant zal bovendien beschikken over de nieuwste Intel Core i3-processor terwijl de goedkopere versie draait op een Intel Celeron 3205U-chip. Beide versies beschikken over SSD voor sneller opstarten en het vlugger openen van programma’s.

Stofachtig

De laptop weegt 2,2 kilogram en beschikt over het snellere MIMO-wifi, bluetooth 4.0 en USB 3.0- en 2.0-poorten. Er komen uitvoeringen van 16 of 32 GB aan opslag en 2 of 4 GB aan werkgeheugen beschikbaar. Acer belooft een accuduur van acht uur. Onder welke omstandigheden is niet bekend.

Het bedrijf omschrijft de behuizing in een persbericht als “stofachtig” waardoor de Chromebook “verfijnd” aan zou voelen en meer grip moet hebben. Zondag worden de producten voor het eerst getoond. NU.nl zal daar een eerste indruk op doen met onder meer de Chromebook 15.

Acer maakte ook bekend dat de Chromebook 13 zal worden uitgerust met een touchscreen. Deze nieuwe versie zal begin 2015 te koop zijn voor 379 euro.

Nieuwe Intel-chips

Bovendien rust Acer de R13-laptops en S7-ultrabook uit met de vijfde generatie Intel Core-processors. Bovendien gaan alle producten de nieuwe wifi-standaard 802.11ac ondersteunen voor sneller en stabieler internet.

De nieuwste generatie Intel-chips zorgt voor meer rekenkracht, langere accuduur en vooral betere grafische prestaties. De vernieuwde Aspire R13-laptops zijn vanaf januari verkrijgbaar met een beginprijs van 999 euro. De Aspire S7 ligt eveneens in januari in de winkels vanaf 1599 euro.

Realsense

Tot slot maakte Acer nog bekend de Aspire V 17 Nitro te gaan uitrusten met een Realsense 3d-camera van Intel. Deze camera werd vorig jaar tijdens CES door Intel onthuld en is inmiddels mondjesmaat in wat laptops verkrijgbaar.

De camera registreert bewegingen in 3d en die besturing kan gebruikt worden in games, maar ook bij het navigeren. Bovendien zou de gebruiker een 3d-model kunnen maken. De nieuwe versie van de al bestaande V 17 Nitro is vanaf deze maand te koop vanaf 1299 euro.

Gadgetbeurs CES gaat dinsdag 6 januari officieel van start, maar zondag en maandag worden de grootste aankondigingen gedaan.

Podcast: Dit zijn de belangrijkste verwachtingen voor CES

Bekijk al het nieuws rondom de Consumer Electronics Show