Osterhout Design Group (ODG), dat zich specialiseert in augmented reality-brillen voor onder meer militaire doeleinden, introduceert in 2015 een consumentenversie. 

Het bedrijf presenteert de consumentenversie tijdens de Consumer Electronics Show, die aankomende week wordt gehouden in Las Vegas.

De bril moet minder dan duizend dollar gaan kosten en betreft een lichtere en kleinere versie van ODG's aanbod voor overheden en bedrijven. 

Virtual reality

De augmented reality-bril van ODG toont een transparant beeld over het normale zicht van gebruikers, dat het aanvult met extra informatie.

Daarmee verschilt het product van virtual reality-brillen, die gebruikers doorgaan afsluiten van hun naaste omgeving.

Omdat de bril van ODG ook de hoofdbewegingen van zijn gebruikers detecteert, is een virtual reality-ervaring wel mogelijk. 

Om het accessoire te besturen, wordt een speciale "vingercontroller" meegeleverd.

Specificaties

De specificaties van de augmented reality-bril zijn nog grotendeels onbekend. Het accessoire draait in ieder geval op een aangepaste versie van Android. 

Dankzij een ingebouwde camera zijn foto's en filmpjes te maken. Ook kunnen gebruikers video's bekijken via twee geïntegreeerde schermen in de brilglazen.

De bril waarop de consumentenversie gebaseerd is, de R-6-lijn, biedt hiervoor per display een resolutie van 720p.

Die versie is uitgerust met een dual core-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 1 gigabyte werkgeheugen. Ook biedt deze 15 gb aan interne opslagruimte. 

De R-6-lijn heeft echter een instapprijs van zo'n vijfduizend dollar. De specificaties van de consumentenversie vallen daarom mogelijk lager uit.

Google Glass

ODG wil de bril positioneren als een middenweg tussen de virtual reality-bril Oculus Rift en de augmented reality bril Google Glass, zo meldt het tegenover Forbes.

Google Glass biedt vergelijkbare functionaliteiten, maar is volgens ODG minder uitgebreid.

De bril van Google toont enkel een deels transparant beeld in de ooghoek van gebruikers en legt dit niet over hun volledige zicht. 

Het is nog niet bekend wanneer de bril van ODG precies moet verschijnen.