Tesla werkt aan een autolader die zichzelf automatisch aan nieuwe en bestaande Tesla-auto's kan koppelen, alsof het 'een metalen slang' is.

Dat meldt Tesla-ceo Elon Musk op Twitter.

Volgens Musk kan de lader zichzelf automatisch op de elektrische Tesla-auto's aansluiten. De lader werkt volgens Musk zowel op nieuwe als bestaande modellen van de Tesla S, de bekendste wagen van de autobouwer.

Het is niet bekend of de automatische laadslang voor openbare laadstations, stations voor thuis of voor beide modellen beschikbaar komt. Tesla onthulde in het najaar van 2014 de Model D, een aangepaste versie van de Model S.

Naast vierwielaandrijving en gedeeltelijke automatische besturing heeft die wagen ook een automatische laadklep. Musk zei destijds dat het uiteindelijk de bedoeling was dat de auto zichzelf zou parkeren en opladen.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe lader beschikbaar zal zijn. Tesla zegt ook al jaren aan verwisselbare batterijen te werken. Daarbij zouden de grote accu's van Tesla-auto's totaal vervangen kunnen worden in de tijd dat het duurt een traditionele auto vol te tanken. Die techniek is tot noch toe nog niet in de praktijk toegepast.

Tesla werd bij de NUtech Awards door de lezers van NU.nl verkozen tot meest innovatieve techbedrijf.

Bekijk de andere winnaars van de NUtech Awards